De podcast player embedden op je website of blog

Wil je de podcast player op je website embedden? In dit artikel delen we hoe je dat eenvoudig kunt doen. Zie hieronder de stappen:

1. Selecteer de aflevering

1. Ga naar jouw Springcast account
2. Klik in het menu links op Afleveringen
3. Klik op de desbetreffende aflevering waarvan je de podcastplayer wilt embedden
4. En kies in het menu links voor “Delen”

2. Selecteer het ontwerp

Je ziet nu de player van de aflevering die jij wilt embedden. Deze player kun je in drie verschillende ontwerpen configureren;

1. Donker
2. Licht
3. Custom

De custom optie biedt de mogelijkheid de player te tonen in je huiskleuren. Je kunt deze huiskleuren instellen in je account onder het hoofd-menu item Podcast Branding.

Hieronder zie je een voorbeeld van de embedded player in het thema “custom” met daarboven de HTML code die je gebruikt voor het embedden. Je kunt de code eenvoudig kopiëren met de knop “kopieer”.

3. De code embedden

Je gebruikt voor het embedden van de player dus de code die je vindt onder het kopje “Aflevering insluiten”.

Vervolgens ga je naar de (blog)pagina op je website. Daar kun je de player embedden door te kiezen voor de optie om een stukje HTML code in te voegen.

4. Jouw podcastaflevering op je (blog)pagina

De player is nu te zien op je (blog)pagina. De podcastaflevering kan daar beluisterd worden. Jouw luisteraars kunnen:

1. pauzeren
  2. de podcast op de achtergrond laten spelen
  3. vooruit spoelen (15 sec.)
  4. terug spoelen (15 sec)
  5. op Call-to-Actions klikken (vanaf Broadcasterpakket)
  6. kiezen uit verschillende chapters
  7. delen vanaf bepaalde fragmenten of Social media kanalen

Wil je liever een hele playlist embedden, wil je weten hoe het branden van je podcastwebsite en player werkt en wat meer uitleg? Check dan onze tutorial op ons YouTube Kanaal over deze onderwerpen:

Succes en Happy Podcasting!