Gebruikers aan je podcast toevoegen

Het Springcast-platform maakt het mogelijk om extra gebruikers toe te voegen aan een podcast show.

Hieronder beschrijven we hoe je een extra gebruiker toevoegt, welke rechten deze gebruiker heeft en hoe je het beste accounts voor klanten kunt beheren.

Een gebruiker toevoegen

1. Ga naar https://app.springcast.fm/ en login
2. Klik op de Podcast show waaraan je een gebruiker wilt toevoegen
3. Ga naar het menu-item teamleden
4. Voeg het e-mail adres van de gebruiker toe
5. De gebruiker ontvangt een mail voor toegang. Let op; deze kan in de spambox belanden

Gebruikers en rechten

Op dit moment kent Springcast 2 gebruikersrollen, namelijk;

1. Beheerder / Admin
2. Editor

De beheerder is degene die de podcast heeft aangemaakt en het abonnement heeft afgesloten voor de podcast. De editor is de gebruiker die door de beheerder wordt toegevoegd aan de podcast.

Klantaccounts beheren

Ben je een podcast producer en beheer je podcasts voor jouw klanten? In dat geval zijn er een paar manieren om samen te werken met je klant.

Je kunt de klant vragen om zelf een account en podcast aan te maken op Springcast en de klant instrueren om jou als editor toe te voegen. Of je kunt zelf als beheerder optreden en de klant toevoegen als editor. Als je deze laatste variant gebruikt, dan betaal jij het abonnement en moet je deze mogelijk doorbelasten.

Daarnaast heeft Springcast een speciaal partnerprogramma voor podcast producers, editors, componisten en andere podcast professionals. Meer informatie over het Springcast partnerprogramma.