Je podcast van Anchor verhuizen naar Springcast

Als je jouw podcast op dit moment bij Anchor host en wilt verhuizen naar Springcast, dan kun je eenvoudig onze importfunctie gebruiken. Omdat Anchor en Spotify een directe koppeling hebben, vergt de verhuizing 1 extra stap. Daarom de stappen voor je op een rij:

LET OP: Anchor maakte het eerder mogelijk om jouw podcast automatisch te laten distribueren. Jouw podcast werd daarmee met één klik op de knop ook op Spotify, Apple en Google geplaatst.
Door deze automatische distributie heb jij geen toegang tot de dashboards van deze platformen en kun je straks niet je verhuizing doorgeven. Claim daarom eerst het eigendom van je podcast op Spotify, Apple en Google voordat je met de verhuizing begint.

1. Importeer je podcast

Volg de volgende stappen om eerst alle afleveringen te importeren vanuit Anchor.fm.

1. Ga naar jouw Springcast account
2. Klik rechts bovenin de hoek op ‘Podcast importeren’.
3. Geef je huidige RSS-feed van Anchor op en klik op de knop om de import te starten.

2. Kopieer de Springcast RSS-feed

Volg de volgende stappen om jouw Springcast RSS-feed te kopiëren. Die heb je nodig om de verhuizing door te geven aan Spotify via Anchor (vanwege de koppeling die we eerder noemden).

1. Klik als de import is afgerond op de podcast die je net hebt geïmporteerd vanuit Anchor.
2. Ga nu naar het tabblad ‘Distributie’ en klik op de knop ‘Kopiëren’ naar de RSS-link.

3. Geef de verhuizing door via Anchor aan Spotify

De laatste stap om de verhuizing door te geven aan Spotify, is door naar Anchor te gaan en je nieuwe Springcast RSS-link op te geven. Volg de volgende stappen om dat te doen:

1. Ga naar je Anchor.fm account en klik rechtsboven in de hoek op ‘Settings’.
2. Klik vervolgens op ‘Podcast Availability’.
3. Scroll naar ‘RSS Distribution’ en plak je Springcast RSS-link onder ‘Redirect URL’.
4. Anchor verwerkt nu de verhuizing binnen Spotify.
5. Bij Google en Apple dien je de verhuizing handmatig door te geven. Je kunt daar de RSS-link van Anchor gewoon vervangen door die van Springcast.