Podcast audiobestand converteren naar mp3

Podcast audiobestand naar mp3

Bij Springcast maken we gebruik van mp3 bestanden. De bestanden .wav en .mp4 kunnen helaas niet gebruikt worden in Springcast, deze zijn namelijk niet toegestaan bij directories als Apple Podcasts en Spotify.

Het is helaas niet voldoende om de bestandsnaam te veranderen van .wav of.mp4 naar .mp3. Je moet het geluidsbestand converteren naar een mp3 bestand. Dit kan met programma’s als Audacity of Garageband.

Je kunt een aflevering het beste naar een mp3 bestand van 192 bits exporteren. Ook voor podcasts waarbij muziek gestreamd wordt zijn hoogwaardige mp3 bestanden zeer geschikt.

In de onderstaande YouTube video leggen we ook uit hoe je een geluidsbestand naar .mp3 formaat converteert:

Wanneer je dan het geluidsbestand uploadt in Springcast en de feed opnieuw aanmeldt, wordt je feed wel goedgekeurd.

Happy Podcasting!