Podcast audiobestand converteren naar mp3

Podcast audiobestand converteren van .mp4 of .wav naar mp3-bestand

Bij Springcast maken we gebruik van mp3 bestanden. De bestanden .wav en .mp4 kunnen helaas niet gebruikt worden in Springcast, deze zijn namelijk niet toegestaan bij directories als Apple Podcasts en Spotify.

Het is niet voldoende om de bestandsnaam te veranderen van .wav of.mp4 naar .mp3. Je moet het geluidsbestand converteren naar een mp3 bestand.  Je kunt heel eenvoudig .mp4 of .wav bestanden converten naar mp3 bestanden via gratis tools zoals deze van Cloudconvert. Wil je liever geen gratis versie er voor gebruiken? Dan kun je gebruik maken van betaalde versie van bijvoorbeeld Stellar.

Zo kun je dus eenvoudig je mp4 bestanden omzetten naar het gewenste mp3 bestand. Je kunt een aflevering het beste naar een mp3 bestand van 192 bits exporteren. Ook voor podcasts waarbij muziek gestreamd wordt zijn hoogwaardige mp3 bestanden zeer geschikt.

In de onderstaande YouTube video leggen we ook uit hoe je een geluidsbestand naar .mp3 formaat converteert:

Happy Podcasting!